[V] Jadi pelawat terakhir masuk rumah Mahsuri, bunyi budak

PERTAMA kali berkunjung ke teratak Mahsuri, terbit perasaan teruja di hati Bella dan suaminya tatkala melihat keindahan rumah wanita legenda itu yang dibina semula bercirikan seni bina Melayu.

Bella bersama suami dan anak kecil mereka, Zenia, yang berusia 12 bulan bercuti di Langkawi sempena hari lahirnya yang ke-25, Oktober lalu.

Sebaik sahaja tiba di Kompleks Kota Mahsuri, waktu sudah menunjukkan pukul 5.30 petang dan pengunjung yang berada di pekarangan rumah Mahsuri mula beransur.

“Kami bertiga merupakan pelawat terakhir yang datang waktu itu tetapi masih ada lagi beberapa keluarga yang berada di kawasan rumah Mahsuri.

“Checkpoint pertama di muzium dan makam Mahsuri memang dah rasa agak seram sebab tiada orang. Seterusnya kami bergegas ke rumah Mahsuri untuk mengambil gambar sebagai kenangan kerana itu pertama kali kami pergi ke Kota Mahsuri.

“Di luar rumah Mahsuri masih ada tetamu lain ketika saya sampai tetapi tidak pasti sama ada mereka masih berada di sana atau tidak ketika kami memasuki rumah,” ujar ibu kepada seorang cahaya mata ini.

Bella berkata, ketika memasuki rumah tradisional tersebut, dia dan suami langsung tidak menyedari adanya suara manusia lain…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2022/12/08/jadi-pelawat-terakhir-masuk-rumah-mahsuri-bunyi-budak-batuk-dalam-video-jadi-tanda-tanya-wanita-minta-pengunjung-jaga-adab

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Anak tiba-tiba meraung ajak pulang, mengaku disepak lembaga

Next Post

[V] Tengah malam patung kuda lompat-lompat tepi katil, anak

Related Posts