Tukang towing menyesal tengok mayat rentung, sekeluarga kena

SEPANJANG lapan tahun bergelar pemandu trak tunda, Marzuki menguruskan ribuan kes kemalangan di sekitar negeri Kelantan.

Namun, satu peristiwa yang berlaku sekitar tahun 2019 menyebabkan seluruh hidupnya kucar-kacir sehingga dia terpaksa mendapatkan rawatan daripada seorang ustaz.

Imbasnya, dia menerima panggilan untuk menunda sebuah kereta yang terlibat kemalangan jalan raya di Jeli, Kelantan pada hari kejadian.

“Saya dah lama bekerja dalam bidang ni. Biasanya kalau sebut Zuki Towing mesti orang tahu. Selain towing kereta-kereta yang rosak, saya juga banyak towing kereta terlibat kemalangan. Dah macam-macam kemalangan saya jumpa.

“Tapi ada satu kejadian tiga tahun lepas, saya dipanggil untuk towing sebuah kereta yang terbakar dalam kemalangan jalan raya. Ketika sampai di tempat kejadian, saya dimaklumkan suami isteri yang naik kereta tu mati rentung. Sempat tengok mereka kelurkan mayat sebelum dibawa ke hospital.

Zuki banyak menguruskan kes kemalangan sejak bekerja sebagai pemandu trak tunda. (Gambar Hiasan)

“Seram juga apabila tengok macam tu. Keadaan pun agak lewat malam serta jalan yang sunyi. Saya dengan seorang pembantu, kami buat kerja macam biasa. Towing kereta…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/01/19/tukang-towing-menyesal-tengok-mayat-rentung-sekeluarga-kena-badi-tragedi-kereta-hangus-di-jeli-terus-jadi-misteri

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Tak bersih diri selepas urus kes accident, rumah sewa polis

Next Post

Pelan-pelan masuk selimut peluk suami, isteri polis

Related Posts