Tersandung kaki meja, kepala terhantuk pada bucu sofa…

SELEPAS berpisah dengan isterinya sekitar seminggu yang lalu, Haziq membawa diri jauh ke ibu kota meninggalkan kampung halaman yang terletak di Perak.

Memandangkan pasangan yang sudah berkahwin selama lapan tahun itu tidak dikurniakan zuriat, urusan penceraian mereka menjadi lebih mudah.

Kini si duda ini tinggal bersendirian di rumah sewanya di Wangsa Maju, Kuala Lumpur, dan bekerja di sebuah syarikat insurans berdekatan.

“Kami memang dah tak jumpa terus lepas berpisah haritu. Sementara nak biasakan diri uruskan rumah sendirian, saya upah seorang makcik sebagai pembantu rumah yang dibayar mengikut waktu kerja dia.

“Biasanya makcik warga Indonesia bernama Kamisah ni datang kemas rumah waktu saya sudah di tempat kerja jadi dia ada kunci spare (pendua) untuk senang dia keluar masuk.

“Lagi pula saya selalu balik waktu senja sebab kesesakan lalu lintas. Tapi setiap kali balik, semuanya sudah diuruskan makcik ni termasuklah cuci dan gosok pakaian untuk dipakai ke tempat kerja esok,” jelasnya.

Pada suatu hari, Haziq pulang sedikit lewat iaitu sekitar pukul 10 malam bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas.

Haziq mengambil upah pembantu rumah untuk menguruskan rumahnya. -Gambar…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/11/30/tersandung-kaki-meja-kepala-terhantuk-pada-bucu-sofa-duda-jatuh-pengsan-disergah-penunggu-rumah-sewa

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Isteri ketakutan suami dirasuk ketika cuci rumah sewa

Next Post

Piring terbang ke dinding, tiba-tiba darah meleleh! Arkitek

Related Posts