Tak dengar nasihat jiran, pemuda ini tetap sewa rumah

SEPULUH tahun Zaki mengabdikan diri terhadap kerjayanya sebagai seorang peguam, Zaki mula berasa penat dengan bebanan kerja yang tidak berkesudahan.

Kehidupannya mewah namun jauh di sudut hati, Zaki tahu dia tidak gembira dengan kehidupannya dan mengambil keputusan drastik untuk berhenti kerja.

ARTIKEL BERKAITAN: Tanggung derita 12 tahun akibat ‘gabungan sihir dan gangguan jin’! Kaki wanita bernanah, badan rasa terbakar jika terkena hujan

Tanpa sebarang perancangan, Zaki berpindah dari kota Kuala Lumpur yang menyesakkan dan memilih pulang ke kampung halamannya di Tumpat, Kelantan.

Ketika mencari rumah untuk di sewa, Zaki terpikat dengan sebuah kediaman lama yang terletak sedikit jauh daripada jiran tetangga namun pemandangannya cukup mengagumkan.

Zaki juga terkejut apabila pemiliknya hanya meminta sewa sebanyak RM300 sebulan. Zaki segera bersetuju dan berpindah masuk seminggu kemudian.

Pelbagai gangguan diterima Zaki sejak berpindah ke rumah itu termasuk kemunculan seorang nenek tua.

“Saya masih ingat pada hari saya berpindah masuk, ada seorang jiran datang membantu namun sebelum pulang dia sempat meminta saya berhati-hati.

“Katanya rumah itu ‘berpenunggu’ dan sebab…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2021/10/21/tak-dengar-nasihat-jiran-pemuda-ini-tetap-sewa-rumah-tinggal-diganggu-nenek-tua-haiwan-peliharaan-mati

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Tanggung derita 12 tahun akibat ‘gabungan sihir dan

Next Post

Meremang! Ada masa anak menangis, kadang tersenyum pandang

Related Posts