Seminggu pelanggan lalu lalang tapi tak singgah, belum

BUKAN main seronok lagi apabila Zawiyah dan suaminya Ahmad mendapat perkhabaran permohonan untuk membuka kedai runcit di kedai milik majlis perbandaran di Selangor diluluskan.

Mana tidaknya, sudah agak lama mereka membuat permohonan itu namun tiada jawapan. Namun berkat doa dan usaha membuat rayuan, akhirnya impian itu terlaksana.

ARTIKEL BERKAITAN: Blok kosong dijadikan asrama sementara… 3 sekawan demam nampak kelibat misteri buat persembahan pukul 1 pagi

Pada awalnya, perniagaan pasangan itu berjalan lancar meskipun terdapat beberapa buah premis lain yang turut membuka kedai runcit.

Bagi mengelakkan sebarang rasa kurang senang peniaga lain, Zawiyah dan suami turut memfokuskan menjual barangan basah seperti sayur-sayuran dan ikan segar memandangkan tiada lagi yang menjual barang-barang tersebut di situ.

Tidak hanya itu, Ahmad turut melakukan perkhidmatan menghantar surat khabar dan barang ke rumah pelanggan.

“Fikir saya, pelanggan boleh membeli barangan segar di kedai saya dan sekiranya ingin barangan dapur lain mereka boleh ke dua buah kedai yang lain. Dapat juga kami sama-sama berkongsi rezeki,” katanya.

Kedai Zawiyah lengang tanpa pelanggan. – Gambar Hiasan

Pelanggan…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2021/04/08/seminggu-pelanggan-lalu-lalang-tapi-tak-singgah-belum-apa-apa-ustaz-dah-tersenyum-lihat-burung-tiong-ketika-dipanggil-periksa-kedai-disihir

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Kaki pucat kebiru-biruan, petugas bilik mayat tahu wanita di

Next Post

Blok kosong dijadikan asrama sementara… 3 sekawan demam

Related Posts