Sangka mimpi basah, rupanya pemuda khayal diganggu puaka

PERASAAN berpindah masuk ke rumah sewa baharu tak ubah seperti membuka kotak hadiah yang tidak diketahui apa isinya.

Selain teruja, pelbagai persoalan timbul di benak fikiran tentang keadaan dan ‘sejarah’ rumah itu sebelum disewakan.

Begitulah kisahnya untuk seorang penuntut institut pengajian tinggi (IPT) di Shah Alam, Selangor yang nasibnya kurang baik apabila rumah sewa baharunya menyimpan satu sisi gelap.

Hanya mahu dikenali sebagai Aiman (bukan nama sebenar), dia merupakan orang pertama yang memasuki rumah sewa itu kerana rakan serumahnya pulang ke kampung halaman.

“Kisah dah lama beberapa tahun lalu, waktu tu saya orang pertama yang masuk rumah sewa. Housemate merangkap classmate saya semua balik kampung sebab minggu pertama puasa.

“Semester baharu start dalam lagi dua minggu. Mak ayah saya dua-dua dah tak ada, adik-beradik semua sibuk, itu pasal saya balik rumah sewa awal, tak ada tempat lain nak pergi.

Kediaman atau bilik penginapan yang tidak berpenghuni dalam tempoh yang lama boleh mengundang kehadiran makhluk halus. (Gambar hiasan, Freepik)

“Saya masuk rumah sewa tu lepas Isyak, berbuka puasa dekat luar dulu. Owner tinggal kunci dalam peti surat, housemate…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/03/24/sangka-mimpi-basah-rupanya-pemuda-khayal-diganggu-puaka-rumah-sewa-awalnya-nampak-perempuan-cantik-tiba-tiba-dengar-menangis

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Tirai mandi ditarik, ada bunyi air dibancuh! Misteri di

Next Post

Pak guard bertugas ganti rakan hairan blok sekolah, asrama

Related Posts