Rumah hujung jalan ada ‘penunggu’, 4 bulan penyewa hidup

RUMAH dihujung jalan sudah hampir setahun tidak berpenghuni. Setiap kali ada penyewa baharu masuk, pasti tidak akan bertahan lama.

Salah seorang penduduk di taman itu, Zahrul Baharuddin memaklumkan paling lama rumah itu berpenghuni adalah selama sebulan sebelum penyewa bertindak berpindah keluar mencari tempat tinggal lain.

ARTIKEL BERKAITAN: Muntah darah bau hanyir angkara pokok buluh! Remaja nampak entiti hitam bongkar misteri asap kemenyan

Disebabkan kekerapan penyewa keluar masuk, timbul cakap-cakap dalam kalangan penduduk tentang misteri menyelubungi rumah itu yang jika dilihat dengan mata kasar, sangat cantik dan terjaga dengan baik.

Pada pagi itu, bertalu-talu masuk notifikasi di grup WhatsApp menandakan ada gosip terbaharu – Kak Zalifah yang terkenal sebagai wartawan tak bertauliah di kawasan itu memaklumkan rumah puaka itu sudah ada ‘mangsa’ baharu!

Tiga bulan berlalu, penghuni baharu rumah itu tiada tanda-tanda menunjukkan akan melarikan diri sehinggakan keberaniannya tinggal seorang diri di kediaman itu menjadi cakap-cakap dalam grup dan sudah tentu diketuai Kak Zalifah.

Pelbagai gangguan diterima Syamsul sejak berpindah ke rumah sewa itu.

“Apa yang…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2022/04/28/penghuni-keluar-masuk-rumah-sewa-jadi-bualan-penduduk-apa-punca-penyewa-baru-tahan-gangguan

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Muntah darah bau hanyir angkara pokok buluh! Remaja nampak

Next Post

Dua kali tolak pinangan rakan sekampung, wanita derita sihir

Related Posts