Pintu bilik tutup kemudian terbuka, kaki bagaikan diikat…

HAMPIR seminggu Nur Atiqah meratap kesedihan kerana dia dan beberapa rakan dibuang kerja ekoran syarikat mereka terkesan dengan pandemik yang melanda negara sejak tahun lalu.

Walaupun pekerjaan dan gajinya di tempat itu tidak besar namun sekurang-kurangnya ia dapat menampung diri sendiri selain membantu keluarga memberi barangan dapur.

ARTIKEL BERKAITAN: Suami isteri tanpa zuriat bingung rumah bau najis, kalau ada tetamu makin busuk… bantuan ustaz pun gagal, katanya sihir nak runtuhkan rumah tangga!

Tapi diam tak diam, sudah lima bulan Atiqah terperap di rumah dan terpaksa bergantung kepada keluarganya untuk menyara kehidupan sambil berusaha mencari pekerjaan lain.

Ketika negara diletakkan dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), Atiqah mengambil keputusan untuk membuat kerja sampingan membersihkan apartment dan tempat tinggal yang ditepah melalui Airbnb di Cameron Highlands.

“Kebetulan di Cameron Highlands ramai pengunjung datang bercuti ketika itu memandangkan mereka tak boleh ke luar negara sehingga tempahan Airbnb dan apartment persendirian di sini semuanya penuh.

Atiqah melakukan kerja-kerja pembersihan selepas kehilangan pekerjaan akibat pandemik….

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2021/05/20/pintu-bilik-tutup-kemudian-terbuka-kaki-bagaikan-diikat-pekerja-cuci-rumah-penginapan-terkejut-video-dirakam-keluar-suara-seram

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Bunyi loceng rantai kaki dan kelibat nenek muncul 2 pagi…

Next Post

Adik meninggal dunia dalam keadaan misteri, kini si kakak

Related Posts