Pindah dari Kelantan ke PJ, rumah sewa murah rupanya

MENCARI rumah untuk disewa bukanlah satu perkara yang mudah.

Untuk mendapatkan rumah yang selesa, serba lengkap dengan kadar sewa yang murah segalanya bergantung kepada nasib, lebih-lebih lagi di kawasan bandar.

Begitu jugalah dengan pasangan suami isteri ini yang terdesak mencari sebuah rumah dengan kadar rendah di sekitar Petaling Jaya, Selangor.

Menurut Wan Asiah yang senang disapa Mekyah, setelah lebih tiga minggu mencari di internet, akhirnya dia menjumpai sebuah rumah teres dengan sewa RM300 sebulan.

ARTIKEL BERKAITAN: “Rajin kau cuci pinggan malam-malam buta” – Disangka kawan kemas dapur jam 4 pagi, rupanya pocong habiskan sisa makanan

Suaminya, Nik Razali pada awalnya berasa ragu-ragu dengan kadar sewa murah yang ditawarkan oleh tuan rumah tetapi akhirnya setuju untuk menyewa di situ.

“Jali (panggilan suami) dapat short notice dari syarikat untuk berpindah ke Selangor. Saya terus gelabah tolong carikan rumah untuk kami menyewa.

“Saya terjumpa rumah sewa murah dengan harga ‘tak masuk akal’ dekat sebuah taman perumahan. Memang dekat dengan tempat kerja suami. Klinik dengan pasaraya pun tak jauh dari rumah. Jadi kami terus setuju menyewa dengan tuan…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/02/16/pindah-dari-kelantan-ke-pj-rumah-sewa-murah-rupanya-berhantu-mulanya-nak-bertahan-sebab-sayang-deposit-akhirnya-cabut-juga

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Kencing tepi semak, rider pecut motor tak ingat dunia

Next Post

“Rajin kau cuci pinggan malam-malam buta” – Disangka

Related Posts