Pemandu e-hailing dapat job hantar penumpang wanita ke

RAGAM pelanggan, risiko keselamatan dan cuaca tak menentu merupakan cabaran yang biasa dihadapi oleh pemandu e-hailing.

Namun, seorang pemandu dari Sarawak, Ahsan Ismail berdepan cabaran luar biasa apabila mendakwa dia menghantar seorang penumpang misteri ke Tanah Perkuburan Islam Pending di kawasan Kampung Bintawa, sekitar 11.22 malam, Selasa.

“Alhamdulillah, pengalaman paling berharga selama saya buat e-hailing. Dapat order dari Samarahan. Seorang perempuan berbaju kurung. Wangi.

Tangkap layar aplikasi e-hailing ketika Ahsan menerima ‘order’ penumpang itu.

“Memang tak ada syak apa-apa. Dari mula masuk kereta dia minta buka cermin. Nasib hujan tak lebat. Itu saja kata-kata keluar dari mulutnya.

“Dah sampai ke tempat tu, saya maklumkan dah sampai tapi dia tak ada bunyi. Tengok belakang, orang tu dah tak ada,” ujarnya memulakan cerita.

Menurut Ahsan, suasana bertambah seram apabila dia menyedari penumpang tersebut meninggalkan sejumlah wang lama di atas kerusi keretanya.

Wang lama yang ditinggalkan di dalam keretanya.

“Tuhan je tahu rasanya waktu itu. Tak apa. Itu adalah pengalaman paling berharga sepanjang hidup saya. Dia tinggalkan duit RM1, RM2 lama serta duit 5…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/05/04/pemandu-e-hailing-dapat-job-hantar-penumpang-wanita-ke-kubur-ghaib-sebaik-tiba-di-lokasi-bayar-tambang-guna-duit-lama

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Jelmaan ‘sahabat baik’ pulang ke asrama, tak banyak

Next Post

Nampak macam terbakar, siap berdarah… Pemuda rakam kelibat

Related Posts