Pak guard bertugas ganti rakan hairan blok sekolah, asrama

SETIAP pelajar atau pekerja di sekolah berasrama pastinya pernah dimomokkan dengan kisah seram atau menakutkan.

Tidak terkecuali lelaki ini yang berdepan satu insiden di sebuah sekolah berasrama yang akan merindingkan bulu roma setiap kali diimbas kembali.

Tanpa menyatakan nama sekolah tersebut, dia yang hanya mahu dikenali sebagai Zack (bukan nama sebenar) berkata segalanya bermula apabila ditugaskan sebagai pengganti pengawal keselamatan.

Sekolah asrama yang lama sering menjadi tumpuan kisah mistik. -Gambar hiasan

“Sebenarnya aku bukanlah seorang yang berani sangat, ada juga perasaan takut tu.

“Apa yang aku nak kongsikan di sini adalah pengalaman first time aku pernah menjadi pengganti atau buffer sekuriti di salah sebuah sekolah asrama.

“Dipendekkan cerita, lewat petang aku dapat call dari seorang kawan yang dia minta tolong gantikan dia sekuriti shift malam, emergency ada hal penting katanya. Aku pun tanpa berfikir panjang setuju saja.

“Malam tu aku terus ke tempat sekolah tu, besar juga kawasan sekolah tu. Nampak biasa je dan tak ada fikir apa-apa pun,” kata Zack membuka cerita.

Kisah seram di sekolah asrama sepertinya sudah menjadi tradisi. -Gambar hiasan…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/03/30/pak-guard-bertugas-ganti-rakan-hairan-blok-sekolah-asrama-meriah-tengah-malam-cabut-lari-selepas-dapat-tahu-pelajar-sedang-cuti

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Sangka mimpi basah, rupanya pemuda khayal diganggu puaka

Next Post

Hantar karung kuning sampai 5 beranak jatuh sakit, penyihir

Related Posts