Padah tak urus uri dengan betul, ibu baru bersalin pengsan

MEMBESAR sebagai anak yatim piatu, Nurin sememangnya sudah terbiasa hidup berdikari sehinggalah dia berkahwin dengan cinta hatinya pada awal tahun lalu.

Hasrat Nurin untuk menumpang kasih ibu mentua nampaknya tidak kesampaian apabila dia sering dilayan dingin, malah turut dibanding-bandingkan dengan birasnya yang lain.

Lebih teruk, ibu mentuanya juga enggan membantu selepas dia selamat melahirkan bayi sulungnya pada Disember lalu, memaksa Nurin dan suami belajar sendiri cara menguruskan bayi di rumah sewa mereka.

“Saya memang tiada mak ayah sejak kecil lagi. Saya dibela oleh nenek. Masa tingkatan enam, nenek pula meninggal. Sejak detik itu, saya memang sendirian sehinggalah jumpa suami.

“Saya fikir seronoknya dapat kahwin, dapat keluarga mentua. Saya memang rindu layanan seorang ibu. Tapi ibu mentua macam tak suka saya. Ada saja tindakan saya buat, semua tak kena pada mata dia.

Nurin berdepan pengalaman seram ketika melahirkan anak tahun lepas. (Gambar Hiasan)

“Sampailah saya bersalin anak perempuan, pun dia tak nak tolong jaga masa berpantang. Sedangkan biras saya yang lain elok je dia jaga lepas mereka bersalin,” ujarnya sayu.

Menurut Nurin yang menetap di Seremban,…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/01/31/padah-tak-urus-uri-dengan-betul-ibu-baru-bersalin-pengsan-lihat-makhluk-lidah-panjang-jilat-darah—ustaz-cari-satu-rumah-tak-jumpa

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Entiti ‘booking’ e-hailing pukul 12 tengah malam di

Next Post

Benci tengok teddy bear! Wanita menyesal beli patung dari

Related Posts