Kempunan durian kampung, pemuda demam panas ‘ditegur’

SEJAK kematian ibu dan bapa sekitar setahun lalu, Aiman tidak lagi pulang ke kampung halamannya di Kulai, Johor.

Namun pada awal Jun baru-baru ini anak tunggal itu terbuka hati dan memutuskan untuk balik ke rumah peninggalan arwah yang kian usang kerana tidak dijaga.

Memandangkan musim buah-buahan juga sudah tiba, pastinya jejaka bujang ini tidak mahu lepaskan peluang mencari durian kampung untuk dibawa pulang ke rumah sewanya di ibu kota.

“Dulu waktu kecil, saya selalu teman abah tunggu buah durian luruh sampai pukul 4 pagi di dusun belakang rumah yang gelap tu. Ada 10 pokok durian, dua pokok manggis dan satu pokok rambutan.

“Saya ingat lagi arwah abah pernah cakap dia minta saya ikut sebab takut ada ‘benda lain’ teman dia. Kalau berdua dia berani sikit. Saya tak faham lagi apa maksud dia.

“Saya ingatkan abah bergurau saja nak minta anak dia teman. Sampailah baru-baru ni saya ‘terkena’ sendiri. Barulah faham apa yang dimaksudkan abah,” ujarnya.

Lelaki ini sudah sekian lama tidak pulang ke kampung halaman sejak kematian ibu bapanya.

Aiman yang begitu teruja ingin menikmati durian kesukaannya terus pulang ke kampung selepas habis waktu kerja di Wangsa…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/06/15/kempunan-durian-kampung-pemuda-demam-panas-ditegur-langsuir-pukul-2-pagi-baru-sedar-kebun-arwah-ayah-ada-penunggu

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Patung beruang muncul semula selepas 6 tahun ditimbus,

Next Post

Macam pontianak! Kecoh entiti berlegar-legar di Tambak Johor

Related Posts