Kaki pucat kebiru-biruan, petugas bilik mayat tahu wanita di

KETIKA Siti Fazilah sedang ralit termenung sambil menahan rasa mengantuk, telefon di kaunter bilik mayat tiba-tiba berbunyi membuatkannya tersentak.

Panggilan daripada jururawat tingkat tiga itu memintanya menghidupkan suis peti sejuk mayat kerana ada jenazah yang akan disimpan.

Sambil melihat ke arah jam yang menunjukkan pukul 1 pagi, Siti Fazilah memberitahu dia sempat bertanya tentang si mati bagi memudahkan urusannya menyediakan barang-barang diperlukan.

ARTIKEL BERKAITAN: Pesakit menjerit ada mayat dalam bilik, jururawat terkejut makhluk jelmaan bekas pesakit sejak 11 tahun lalu

“Sementara menunggu mayat turun, saya ambil keputusan untuk duduk di dalam bilik tersebut dan membelek beberapa helaian kertas dan fail yang terdapat di atas meja.

Bilik mayat memang menyeramkan.

“Sesekali saya menjeling ke arah peti sejuk simpanan mayat untuk melihat suhu sama ada ia sudah mencapai kadar sejuk yang diperlukan atau pun belum,” katanya.

Namun tiba-tiba, pintu bilik mayat tersebut terbuka sebelum melihat rakannya, Sarah, jururawat dari wad tingkat 4 muncul dan duduk di kerusi berdekatan tempat dia sedang berdiri.

Sarah nampak keletihan tetapi dia tidak mahu bertanya banyak kepada…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2021/04/22/kaki-pucat-kebiru-biruan-petugas-bilik-mayat-tahu-wanita-di-depannya-bukan-rakannya-gangguan-perkara-biasa-tapi-tetap-rasa-takut

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Suami isteri tanpa zuriat bingung rumah bau najis, kalau ada

Next Post

Seminggu pelanggan lalu lalang tapi tak singgah, belum

Related Posts