Budak hostel degil cuba bongkar misteri aras 3 asrama,

KEBERANIAN seseorang untuk keluar dari kepompong selesa sememangnya mampu menjadikan diri lebih matang.

Namun, berlaku situasi sebaliknya kepada pemuda ini apabila keputusannya belajar di sekolah berasrama meninggalkan trauma yang mendalam.

Pemuda itu berkongsikan kisah hitam 10 tahun lalu mengenai asramanya yang digambarkan mempunyai tiga tingkat dan terletak jauh di hujung negeri.

Sekolah asrama sering dikaitkan dengan kisah mistik. -Gambar hiasan

Misteri bermula apabila aras ketiga bangunan asrama tersebut dibiarkan kosong tidak berpenghuni, sekali gus meninggalkan 1001 dalam fikiran pemuda itu.

“Sesi akademik yang aku masuk waktu tu tak ramai sangat pengambilan pelajar baharu. Jadi keadaan di sekitar asrama tu agak hening seingat aku.

“Bilik aku di aras bawah, setiap kali aku nak balik ke bilik, aku selalu pandang ke tingkat tiga, seperti ada aura yang tidak kena di situ, aku dapat rasakan dari kejauhan ini. Sudah hampir sedekad tingkat tiga tu dikosongkan, tapi kenapa?

“Aku tanya senior tapi mereka lebih rela untuk membisu tentang hal itu. Seolah-olah satu rahsia yang macam tidak boleh disebut langsung.

“Senior siap pesan, ada ‘perkara’ yang lebih elok untuk…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/08/10/budak-hostel-degil-cuba-bongkar-misteri-aras-3-asrama-akhirnya-terus-pindah-sekolah—ada-perkara-lebih-elok-tak-diketahui

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Batu granit dalam rumah Behar sampai terkeluar dari dinding,

Next Post

Buat baik dengan pengemis, dapat bungkusan putih sebagai

Related Posts