Buat baik dengan pengemis, dapat bungkusan putih sebagai

BERHATI-HATI dengan pemberian daripada mereka yang tidak dikenali kerana niat dalam hati manusia tiada siapa yang tahu.

Begitulah apa yang dilalui lelaki ini apabila dia bermurah hati untuk menderma kepada seorang peminta sedekah tetapi kemudiannya mengalami satu pengalaman penuh misteri.

Dalam satu perkongsian kisah di TikTok oleh KOIE, pengemis itu yang berkemungkinan terhutang budi dengan kebaikan lelaki tersebut memberikan satu bungkusan yang kandungannya menimbulkan 1,001 persoalan.

Melakukan amal jariah adalah satu tuntutan dalam agama. -Gambar hiasan

Mengimbas semula kejadian, lelaki itu dan rakannya pada mulanya dikatakan sedang menikmati hidangan tomyam di bahagian luar sebuah restoran Thai.

“Waktu tu lewat petang, dah nak dekat Maghrib, tiba-tiba ada makcik peminta sedekah datang dekat aku dan minta duit sebab nak beli susu anak.

“Aku macam rasa kesian, jadi aku pun keluarkan duit dari dompet mengikut kemampuan aku dan berikan kepada makcik itu. Makcik tu cakap terima kasih dan beredar pergi, aku dengan kawan pun sambung makan.

ARTIKEL BERKAITAN: Budak hostel degil cuba bongkar misteri aras 3 asrama, akhirnya terus pindah sekolah – “Ada perkara lebih elok…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/08/17/buat-baik-dengan-pengemis-dapat-bungkusan-putih-sebagai-hadiah-lelaki-bingung-puas-minta-nasihat-ustaz-cari-jawapan

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Budak hostel degil cuba bongkar misteri aras 3 asrama,

Next Post

“Terbeliak mata aku tengok bucu katil!” – Hantu asrama

Related Posts