Benci tengok teddy bear! Wanita menyesal beli patung dari

ANAK patung mainan biasanya menjadi pilihan ibu bapa untuk diberikan kepada anak-anak sebagai teman sepermainan.

Namun apa yang berlaku kepada Afiqah dan adiknya, 10 tahun lalu cukup membuatkan mereka serik dan trauma untuk menyimpan atau memiliki mainan itu sehingga kini.

Ceritanya bermula sewaktu mereka baru pulang dari bercuti dengan membawa patung mainan yang dibeli ketika berkunjung di sebuah kampung terpencil di Narathiwat, Thailand.

“Masa saya masih kecil, ada sekali tu keluarga balik kampung ke selatan Thailand. Sewaktu di kampung, kami semua diajak oleh makcik dan pakcik saya untuk berjalan-jalan di pasar.

“Di sana, terdapat banyak gerai yang menjual anak patung sampaikan rambang mata saya tengok! Saya dan adik perempuan sangat tertarik.

“Saya terpandang satu patung besar yang pakai baju belang merah putih. Terus saya beritahu mak nak patung tu. Adik pula nak patung beruang kecil. Seboleh-boleh kami nak, jadi mak pun belikan juga anak-anak patung yang kami minta itu,” ujarnya memulakan bicara.

Patung berhantu tersebut dibeli ketika bercuti di Thailand. – Gambar hiasan

Begitu teruja dengan mainan baharu itu, mereka pun bermain dengan patung tersebut tetapi…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/02/23/benci-tengok-teddy-bear-wanita-menyesal-beli-patung-dari-narathiwat-pukul-3-pagi-ditindih-mainan-pakai-baju-jalur-merah-putih

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Padah tak urus uri dengan betul, ibu baru bersalin pengsan

Next Post

Tok ‘bomoh patah’ berdamping dengan jin, hantar

Related Posts