“Tukar kain darah ke tu?” – Wanita baru lepas bersalin

PENGALAMAN seram ketika melahirkan cahaya mata kedua masih segar dalam ingatan wanita ini meskipun sudah berlalu hampir 16 tahun.

Menurut wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Mayang Sari@Adik, sejurus selepas bertarung nyawa melahirkan puteri kedua, dia kemudian ditempatkan di wad biasa.

Namun disebabkan katil di bahagian hadapan telah penuh, dia ditempatkan di wad paling hujung, iaitu hanya beberapa langkah dari pintu kecemasan untuk penghuni menyelamatkan diri sekiranya berlaku kebakaran dan sebagainya.

“Pada hari itu, saya bersalin pada lewat petang selepas waktu Asar. Oleh kerana itulah juga saya terpaksa bermalam di wad bersalin untuk memastikan saya dan anak sihat apabila dibenarkan meninggalkan hospital kelak.

“Petang itu, seorang demi seorang penghuni di wad hujung dibenarkan pulang. Tinggallah saya berdua dengan seorang pesakit yang menunggu masa untuk ditolak ke ‘labour room’.

Mayang Sari ditempatkan di wad hujung selepas melahirkan bayinya. Gambar hiasan

“Alhamdulillah anak tidak meragam, tidur lena ibarat sang puteri salji. Sedang saya melayan mata untuk lelap, tiba-tiba pesakit di katil sebelah menjerit kerana ketubannya telah pecah.

ARTIKEL BERKAITAN:

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2022/08/25/tukar-kain-darah-ke-tu—wanita-baru-lepas-bersalin-kaku-akak-wad-hujung-rayu-jangan-cuci-tuala-wanita

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

“Tak ada siapa, aku duduklah” – Mimpi makhluk huni bilik

Next Post

Tiba-tiba meracau cakap Cina, dua sahabat kena usik ketika

Related Posts