“Ada perempuan atas katil pijak bantal!” – Mak buyung

SETELAH memasuki 13 tahun usia perkahwinan, pasangan ini akhirnya bakal dikurniakan zuriat pertama mereka yang dijangka lahir pada hujung tahun.

Syafiqah Jasni, 35, bersama suaminya, Amar Soleh, 38 memilih lokasi percutian di Bukit Tinggi, Pahang untuk meraikan kegembiraan itu pada cuti panjang hujung minggu baru-baru ini.

Sewaktu dalam perjalanan dari ibu kota, mereka memilih laluan Karak bagi mengelak kesesakan lalu lintas memandangkan ramai yang berpusu-pusu untuk bercuti dan pulang ke kampung.

“Saya dan suami pergi bercuti kononnya nak raikan berita gembira ni. Kami ikut jalan lama sebab nak elak kesesakan.

Syafiqah muntah tiga kali sepanjang perjalanan ke Bukit Tinggi. -Gambar hiasan

“Perjalanan boleh tahan jauh juga malam tu walaupun kereta tak banyak atas jalan. Banyak juga tempat kami singgah sebelum sampai Bukit Tinggi. Orang jual tepi jalan semua nak singgah beli,” ujarnya.

Sebagai anak jati Pahang, Syafiqah begitu teruja untuk ke Bukit Tinggi memandangkan dia sudah sekian lama tidak pulang ke kampung halaman sendiri di Bentong sejak kematian ibu bapanya tiga tahun lalu.

Namun, percutiannya bersama Amar bertukar tragedi apabila dia mula diganggu…

Untuk artikel penuh, layari https://www.mstar.com.my/xpose/mistik/2023/06/29/ada-perempuan-atas-katil-pijak-bantal—mak-buyung-tergamam-celik-mata-nampak-pontianak-laju-tangan-kiri-goyang-badan-suami

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Motor tiba-tiba berat, lembaga berbunjut di kepala

Next Post

Duit dalam laci hilang, kacang hijau bersepah tiba-tiba

Related Posts